Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kuracie prsia na červenom víne

Kuracie prsia na červenom víne

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 45 min

Ingrediencie:

Mäso:

 
  • 2 000 g kuracích pŕs
  • 100 g masla (82 %)
  • 50 ml extra panenského olivového oleja
  • 15 g kamennej soli

Šťava:

 
  • 100 ml červeného suchého vína
  • 100 ml kuracieho demi-glace
  • 150 g šalotky
  • 150 g anglickej slaniny
  • 100 g masla (82 %)
  • 20 g listovej zeleniny
  • 15 g paradajkového pretlaku
  • 10 g kamennej soli

Huby:

 
  • 1 000 g čerstvých húb
  • 300 ml hydinového vývaru
  • 15 g kamennej soli
  • 10 g čerstvého tymianu

Postup:

Príprava mäsa:

1. Kuracie prsia potrieme olejom a opekáme na panvici kožou dole, pokým nebudú opečené dochrumkava. Potom ich obrátime, pridáme maslo, ktoré osolíme, a lyžicou prelievame mäso maslom zo všetkých strán.

2. Mäso vyberieme a dopečieme v rúre predhriatej na 150 °C cca 6 minút. Mäso potom necháme odležať na teplom mieste (v rúre či holdomate pri teplote cca 60 °C).


Příprava šťávy:

1. Olúpanú šalotku a slaninu nakrájame na jemné rezančeky, cca 3 mm hrubé. Zo šalotky je nutné odkrojiť korene, pretože by dodali pokrmu horkosť.

2. Vo výpeku orestujeme slaninu, pridáme šalotku a orestujeme dosklovita. Pridáme pretlak, krátko ho orestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme demi glace, osolíme a povaríme.

3. Nakoniec šťavu zjemníme maslom a chuť zvýrazníme nakrájaným listovým petržlenom.


Príprava húb:

1. Očistené huby pomaly opečieme na oleji dozlatista. Pridáme maslo, soľ, vetvičku tymianu, zalejeme kuracím vývarom a tekutinu zredukujeme (odvaríme) na minimum.


Servírovanie:

1. Na teplý tanier servírujeme šťavu so šalotkou, na ňu položíme šikmo nakrájané kuracie prsia.

2. Ku kuraťu naaranžujeme opečené huby. Pokrm doplníme vetvičkou petržlenu.



Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina