Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Opité kurča (kuracie krídla pečené na pive)

Opité kurča (kuracie krídla pečené na pive)

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 90 minut

Ingrediencie:

 
  • 3,5 kg kuracích krídel
  • 2 kg žltej cibule
  • 3 l čierneho piva
  • 30 g soli
  • 2 g čierneho mletého korenia
  • chlieb (príloha)

Postup:

1. Do pekáča dáme väčšie množstvo nahrubo nakrájanej cibule a zalejeme ju čiernym pivom.

2. Potom do pekáča pridáme jemne osolené a okorenené kuracie krídla, premiešame a pečieme dozlatista v rúre predhriatej na 175 °C cca 45 minút.

3. Upečené krídla následne vyberieme a výpek necháme vyvariť na sirupovitú konzistenciu.

4. Omáčku dosolíme a pridáme pečené krídla, ktoré vo výpeku opatrne premiešame.

5. Podávame s krajcom čerstvého rascového chleba.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina