Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kačacie prsíčka s gaštanmi, kelom a pomarančovou omáčkou

Kačacie prsíčka s gaštanmi, kelom a pomarančovou omáčkou

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 90 min

Ingrediencie:

Kačacie prsia:

 
  • 5 ks kačacích pŕs s kožou
  • soľ

Jedlé gaštany:

 
  • 100 g jedlých gaštanov
  • 40 g cukru
  • voda, soľ, čierne mleté korenie

Bruselský kel:

 
  • 200 g bruselského kelu
  • 40 g masla
  • soľ, čierne mleté korenie

Pomerančová omáčka:

 
  • 100 ml silného kačacieho vývaru
  • 100 ml demi glace
  • 100 ml pomarančového džúsu
  • 100 ml likéru Grand Marnier
  • hrsť sparených brusníc

Postup:

1. Kačacie prsia očistíme a z oboch strán osolíme. Potom ich vložíme na rozohriatu panvicu kožou nadol, opečieme doružova a necháme minútku odpočinúť.

2. Cukor s lyžičkou vody necháme zľahka skaramelizovať. Pridáme upečené a olúpané gaštany, lyžičku vody a podľa chuti soľ a čierne mleté korenie. Všetko zľahka povaríme.

3. Kely očistíme a v spodnej časti narežeme do krížika. Sparíme ich vo vriacej vode, potom ich rozpolíme a prehrejeme na masle. Na záver podľa chuti osolíme a posypeme čiernym korením.

4. Tekuté suroviny, t. j. kačací vývar, demi-glace, pomarančový džús a likér zmiešame, privedieme do varu a zvaríme na požadovanú konzistenciu. Potom zmes scedíme a na záver pridáme brusnice.


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina