Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Kačacie prsia s tymianom

Kačacie prsia s tymianom

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 20 minut

Ingrediencie:

 
  • 4 ks kačacích pŕs
  • tymian
  • rozmarín
  • čierne mleté korenie
  • jemná morská soľ

Postup:

1. Najprv kačacie prsia umyjeme pod studenou vodou a vysušíme papierovou kuchynskou utierkou. Potom položíme mäso na doštičku a kožu narežeme krížom, aby sa neskôr nezmrštila.

2. Mäso osmažíme najskôr na strane s kožou (asi 5 minút), potom ho otočíme a vyprážame ďalších 5 minút z druhej strany.

3. Podľa chuti mäso osolíme jemnou morskou soľou a posypeme čerstvo mletým čiernym korením. Potom dáme mäso do rúry a pečieme 10 minút pri teplote 180 °C.

4. Kým budeme mäso servírovať, zabalíme ho do alobalu. Náš tip: Položte na mäso vetvičku tymianu alebo rozmarínu. Nechajte mäso odpočívať 4 – 5 minút pri izbovej teplote. Šťava sa tak rozprestrie do celého mäsa a mäso získa krehkosť.

5. Teraz môžeme mäso nakrájať na 1 cm široké plátky. Ak má mäso svetločervenú farbu, je správne vypražené. Pečené kačacie prsia odporúčame podávať s lahodnou pomarančovou omáčkou. Ako prílohu servírujeme zapečené zemiaky.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina