Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaný kurací steak s hummusom a šalátom Tabouleh

Kuřecí steak s hummusem

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 1 h 30 min

Ingrediencie:

Steak:

 
  • Kurací vrchný stehnový plátok s kožou
  • Olej olivový extra panenský
  • Soľ morská, vločková
  • Hummus:

  • Cícer
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • Sezamová pasta Tahin
  • Citrón (na šťavu)
  • Cesnak čerstvý
  • Olej olivový extra panenský
  • Horeca Select Korenie čierne, celé
  • Soľ kamenná
  • Hummus:

  • Bulgur
  • Zeleninový vývar, vlastná výroba
  • Olej olivový extra panenský
  • Citrón (na šťavu)
  • Horeca Select Petržlen listový
  • Paradajky čerstvé
  • Cibuľa červená
  • Horeca Select Mäta čerstvá
  • Doplnok:

  • Citrón

Postup:

Príprava steaku:

1. Kuracie steaky si rozložíme na gastronádobu s papierovou utierkou a necháme ich „vydýchať”. Tesne pred servírovaním ich potrieme olivovým olejom a opečieme ich kožou dole dochrumkava. Potom ich obrátime a ešte krátko opečieme. Steak nesmie byť vysušený. Po opečení steaky osolíme vločkovou soľou, znovu pokvapkáme olivovým olejom a servírujeme.

Príprava hummusu:

1. Cícer preberieme, prepláchneme a zalejeme vodou. Namočením cíceru skrátime dobu varenia. Následne cícer varíme domäkka. Po zavarení sa z cícera uvoľnia bielkoviny a na povrchu vytvoria penu, ktorú naberačkou zbierame, pretože ovplyvní celkovú chuť cícera. Po uvarení si malú misku cícera dáme bokom a použijeme ju na dekoráciu servírovaných pokrmov. Zvyšný cícer potom preložíme do nádoby, pridáme nakrájaný cesnak, soľ, pastu Tahin, olej, čerstvo namleté čierne korenie a citrónovú šťavu. Všetko vymixujeme do hladkej konzistencie.

Príprava bulguru:

1. Ochutený zeleninový vývar s olivovým olejom privedieme k varu, pridáme bulgur a asi 2 minúty varíme. Potom nádobu s bulgurom odstránime z príkonu tepla, priklopíme pokrievkou a necháme asi 30 minút pariť. Následne bulgur premiešame dvojzubou mäsovou vidličkou a necháme vychladnúť.

Príprava šalátu Tabouleh:

1. Najskôr si sparíme paradajky vo vriacej vode, ihneď ich preložíme do ľadovej vody a celé olúpeme. Olúpané paradajky nakrájame na štvrtiny, vykrojíme jadrinec a výseče nakrájame na pravidelné kocôčky 5 mm veľké. Umytý petržlen a mätu osušíme, otrháme lístky a tie nakrájame ostrým nožom na jemné rezančeky. Olúpanú červenú cibuľu nakrájame na pravidelné kocôčky 2 mm veľké. Do misy vložíme bulgur, kocôčky paradajok, rezančeky petržlenu a mäty, soľ a všetko jemne a krátko premiešame.

Príprava citrónov:

1. Umyté citróny prekrojíme na polovice a opečieme ich na pečiacom papieri. Pri servírovaní ich priložíme k pokrmu.

Servírovanie:

1. Na tanier k ľavej strane rozotrieme hummus, ktorý pokvapkáme olivovým olejom. K pravej strane na hummus preložíme Tabouleh. Dochrumkava opečené steaky naaranžujeme na Tabouleh. Uvareným cícerom a opečeným citrónom doplníme celý pokrm.


Tipy zo sortimentu