Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Citrónové kurča

Citrónové kurča

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 90 minut

Ingrediencie:

 
  • 1,5 kukuričného pularda (zhruba 1500 g mäsa)
  • 6 lžic lyžíc olivového oleja
  • ½ zväzku citrónového tymianu
  • ½ zväzku rozmarínu
  • 3 bio citrony
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 1 lyžička morskej solii
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1–2 červené čili papričky
  • 1 lyžica medu
  • ½ šálky zelených olív s kôstkami
  • soľ

Postup:

1. Najprv pripravíme marinádu – umyjeme bylinky, z niekoľkých vetvičiek odrhneme lístky a nasekáme ich. Z jedného citróna ostrúhame kôru a vytlačíme asi tri lyžice šťavy.

2. Čierne korenie rozdrvíme v mažiari, čili papričky zbavené zrniek najemno nasekáme a cesnak nakrájame na tenké plátky. Bylinky zmiešame s citrónovou kôrou, čiernym korením, papričkami, cesnakom, lyžičkou soli, citrónovou šťavou, medom a 3 lyžicami olivového oleja.

3.Kurčatá rozdelíme na štvrtky a položíme ich kožou hore do hlbokého pekáča. Opatrne zdvihneme kožu, vložíme pod ňu vetvičky byliniek. Časť pripravenej marinády votrieme spoločne s bylinkami a zvyškom zmesi potrieme povrch kuracích štvrtiek.

4. Mäso zakryjeme potravinovou fóliou a uložíme na 2 – 3 hodiny do chladu. Po vybratí z chladničky a sňatí fólie pokvapkáme kurča olivovým olejom, mierne osolíme a zľahka postrúhame citrónovou kôrou. Na povrch mäsa naukladáme tenké plátky z dvoch citrónov.

5. V teplovzdušnej rúre predhriatej na 180 °C (v elektrickej na 200 °C) pečieme hodinu za priebežného polievania výpekom.

6. Na posledných 10 minút pečenia pridáme olivy a pri podávaní ozdobíme zvyšným tymianom a rozmarínom.


Citrónové kurča - krok 1
Citrónové kurča - krok 2
Citrónové kurča - krok 3
Citrónové kurča - krok 4
Kurčatá rozdelíme na štvrtky a položíme ich kožou hore do hlbokého pekáča. Opatrne zdvihneme kožu, vložíme pod ňu vetvičky byliniek.
Časť pripravenej marinády votrieme spoločne s bylinkami a zvyškom zmesi potrieme povrch kuracích štvrtiek.
Mäso zakryjeme potravinovou fóliou a uložíme na 2 – 3 hodiny do chladu. Po vybratí z chladničky a sňatí fólie pokvapkáme kurča olivovým olejom, mierne osolíme a zľahka postrúhame citrónovou kôrou.
Na povrch mäsa naukladáme tenké plátky z dvoch citrónov.
Citrónové kurča - krok 5
Citrónové kurča - krok 6
V teplovzdušnej rúre predhriatej na 180 °C (v elektrickej na 200 °C) pečieme hodinu za priebežného polievania výpekom.
Na posledných 10 minút pečenia pridáme olivy a pri podávaní ozdobíme zvyšným tymianom a rozmarínom.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina