Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Viedenský rezeň

Viedenský rezeň

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • Hovädzia glejovka (1000 g)
  • 6 hovädzích líčok (zhruba 2 kg)
  • 1 000 ml teľacieho vývaru
  • 100 ml pravej sójovej omáčky (fermentovanej)
  • 200 ml saké
  • 150 ml ryžového octu
  • 100 ml medu
  • 100 g zázvoru
  • 4 strúčky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 stopky zeleru
  • 2 mrkvy
  • 1 pór
  • čili paprička
  • 2 steblá citrónovej trávy
  • 3 hviezdičky badiánu
  • 2 celé škorice
  • 1 polievková lyžica celého čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • 1 vanilkový struk
  • arašidový olej
  • soľ

Postup:

1. Olúpané strúčky cesnaku a zázvor nasekáme najemno, očistenú zeleninu nakrájame na väčšie kúsky.

2. Citrónovú trávu stlačíme plochou stranou noža a nakrájame ju na menšie časti. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme.

3. Líčka sprudka opečieme na arašidovom oleji, osolíme a odložíme bokom.

4. V rovnakom hrnci krátko orestujeme nakrájanú zeleninu a zalejeme ju vývarom, sójovou omáčkou a saké.

5. Pridáme všetky ostatné ingrediencie, nádobu priklopíme a varíme na miernom plameni približne 3 hodiny.

6.  Po uvarení vyberieme mäso a odložíme ho na teplé miesto. Omáčku zredukujeme do krémovitú konzistenciu.

7. Mäso opatrne nakrájame, prelejeme omáčkou a podávame.


Viedenský rezeň - krok 1
Viedenský rezeň - krok 2
Viedenský rezeň - krok 3
Viedenský rezeň - krok 4

Stehno nakrájame na 4 rovnaké plátky. Mäso vložíme medzi dve kuchynské fólie a tĺčikom ho rozklepeme na hrúbku 3 milimetre – pravý viedenský rezeň by totiž mal prekrývať takmer celý tanier.


Potom plátky osolíme, okoreníme a postupne obaľujeme v múke, vajci a strúhanke.
Na panvici rozohrejeme olej a maslo (ideálna teplota je 170 °C).
Mäso osmažíme do zlatista.
Viedenský rezeň - krok 5
Viedenský rezeň - krok 6
Rezne vyberieme z panvice a prebytočný tuk odsajeme kuchynským obrúskom.
Podávame s nakrájaným citrónom, ako prílohu môžeme zvoliť varené zemiaky s petržlenovou vňaťou, hranolčeky alebo zemiakový šalát.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina