Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Teľacie líčka so šampiňónmi

Teľacie líčka so šampiňónmi

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 400 min

Ingrediencie:

 
  • 1 500 g teľacích líčok
  • 1 000 ml hovädzieho vývaru
  • 500 ml červeného vína
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g prepusteného masla
  • 100 g masla 82 %
  • 100 g slaniny bez kože
  • 300 g mrkvy
  • 140 g zeleru
  • 140 g zeleniny
  • 200 g šampiňónov
  • 200 g žltej cibule
  • čerstvý rozmarín
  • čerstvý tymian
  • soľ, čierne mleté korenie

Zemiaková kaša:

 
  • 1 800 g zemiakov (varný typ C)
  • 400 ml mlieka
  • 125 ml smotany
  • 55 g masla (82 %)
  • soľ

Postup:

1. Líčka očistíme, najmä od tuhej vrchnej blany, a nakrájame na väčšie kusy.

2. Vyčistené líčka obalíme v hladkej múke a opečieme na prepustenom masle dozlatista.

3. Mäso vyberieme a tuk scedíme. Na výpeku opečieme slaninu a pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Zeleninový základ môžeme osoliť.

4. Po 40 minútach pozvoľného restovania zeleninového základu pridáme červené víno, silný teľací vývar, očistené a nakrájané šampiňóny a vložíme späť opečené líčka.

5. Po 40 minutách pozvolného restování zeleninového základu přidáme červené víno, silný telecí vývar, očištěné a nakrájené žampiony a vložíme zpět opečená líčka.

6. Po troch hodinách pečenia mäkké teľacie líčka opatrne vyberieme, šťavu precedíme a zredukujeme.

7. Teľacie líčka podávame s jemnou zemiakovou kašou a zredukovanou omáčkou so zeleninou a šampiňónmi.

Náš tip: Aby sa múka v panvici zbytočne neprepaľovala, líčka po obalení dôkladne oprášime.


Zemiaková kaša:

1. Zemiaky olúpeme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom s maslom a pozvoľna varíme pod bodom varu asi 20 min.

2. Tekutinu zlejeme a ešte horúce zemiaky prepasírujeme alebo rozpučíme.

3. Pridáme mlieko z varenia a zohriatu smotanu, osolíme a zľahka vyšľaháme.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina