Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Teľacia panenka so špenátom

Teľacia panenka so špenátom

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 40 min

Ingrediencie:

 
  • 1 kg teľacej panenky
  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 3 strúčky cesnaku
  • 2 lyžica horčice
  • 1 zväzok byliniek (rozmarín, šalvia..)
  • soľ, čierne mleté korenie

Špenát:

 
  • 600 g špenátu
  • 1 lyžica zeleniny Brunoise
  • 1 šalotka
  • muškátový oriešok
  • olivový olej
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Mäso odblaníme a odstránime prebytočný tuk. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením a potrieme horčicou.

2. Olúpané zemiaky nakrájame na veľmi tenké plátky a rozprestrieme ich na fóliu tak, aby sa prekrývali. Panenku do fólie so zemiakmi pevne zavinieme a necháme 30 minút odležať v chladničke. Potom dáme fóliu opatrne dole.

3. Teľacie obalené v zemiakoch sprudka opečieme v rozpálenej panvici s olivovým olejom, cesnakom a bylinkami, pokým zemiaky nechytia zlatistú farbu. Potom ich vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C a pečieme zhruba 10 minút (teplota v jadre 60 °C), aby mäso bolo ružové.

4. Špenát opláchneme a blanšírujeme (sparíme vo vriacej vode). Šalotku nasekáme najemno a necháme speniť na olivovom oleji spoločne so zeleninou Brunoise, t. j. nadrobno pokrájanú na cca 3 mm kocôčky.

5. Pridáme špenát a všetko päť minút smažíme. Nakoniec osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme muškátový oriešok.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina