Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Sviatočný guláš z líčok

Guláš z líčok

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 3-4 hod

Ingrediencie:

 
  • 1200 g hovädzích líčok
  • 3 veľké cibule
  • 400 g kvalitných konzervovaných paradajok
  • 500 ml domáceho hovädzieho vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 bobkové listy
  • 1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 polievková lyžica mletej údenej papriky
  • masť alebo rastlinný olej
  • soľ, čierne korenie

Postup:

1. Líčka odblaníme a nakrájame na kocky, cibule nasekáme nahrubo.

2. V hrubostennom hrnci rozohrejeme masť alebo olej a cibuľu na ňom pozvoľna orestujeme do zlatistej farby.

3. Potom vsypeme mletú papriku, premiešame, pridáme nakrájané líčka a necháme ich zatiahnuť.

4. Pridáme jemne nakrájanú paradajkovú  dužinu, nasekaný cesnak, bobkový list a trochu vývaru.

5. Všetko osolíme  a okoreníme a na miernom plameni necháme mäso pozvoľna dusiť do zmäknutia, podľa potreby môžeme podlievať vývarom.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina