Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Štepánske hovädzie karé s varenými zemiakmi

Štěpánská hovězí pečeně

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 3 hod

Ingrediencie:

Mäso:

 
  • 1200 g hovädzie mäso zadné
  • 70 g slanina bez kože
  • 200 g vajcia
  • 20 g soľ kamenná
  • 0,5 g Horeca Select Korenie čierne, mleté
  • 150 g Horeca Select Masť bravčová, škvarená
  • 180 g Horeca Select Cibuľa žltá
  • 1500 g vývar hovädzí, vlastná výroba
  • 100 g múka hladká

Zemiaky:

 
  • 2700 g Horeca Select Zemiaky, varný typ B
  • 20 g soľ kamenná
  • 20 g Horeca Select Pažítka

Orientačná cena za porciu: 1,23 €

Postup:

Príprava mäsa:

1. Odblanené mäso pozdĺžne (po vlákne) prešpikujeme klínkami slaniny a uprostred svalu nožom prerežeme otvor tak veľký, aby sme do neho vložili natvrdo uvarené vajce. Ak vkladáme viac vajec za sebou, špičky vajec odkrojíme.

2. Vajcia nám tak lepšie k sebe priľnú. Otvor uzatvoríme ihlou alebo špajdľou.

3. Takto pripravené mäso ochutíme soľou, čiernym korením a opečieme zo všetkých strán na panvici z malým množstvom masti. Po opečení výpek zalejeme vodou, odvaríme a zlejeme do nádoby.

4. Panvicu vytrieme papierovou utierkou a vložíme do nej zvyšnú masť.

5. Olúpanú, nahrubo nakrájanú cibuľu orestujeme v panvici dozlata.

6. Potom do základu vložíme opečené mäso, zalejeme vývarom a odvareným výpekom do polovice výšky mäsa, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka (môžeme aj piecť pod pokrievkou v konvektomate na 160 °C).

7. V priebehu tepelnej úpravy mäso otáčame a podlievame vývarom, poprípade vodou.

Príprava varených zemiakov:

1. Umyté olúpané zemiaky nakrájame na rovnaké kúsky a uvaríme ich vo vriacej osolenej vode domäkka.

2. Potom scedíme zo zemiakov vodu a ihneď ich servírujeme.

Servírovanie:

1. Na ľavú stranu teplého taniera preložíme porciu horúcich varených zemiakov, ktoré posypeme najemno nakrájanou pažítkou.

2. Na pravú stranu taniera servírujeme plátky zregenerovaného mäsa, ktoré podlejeme precedenou šťavou.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina