Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Saltimbocca so špargľou

Saltimbocca so špargľou

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  • 1 kg teľacej panenky
  • 12 plátkov parmskej šunky
  • 800 g bielej špargle
  • 800 g zelenej špargle
  • šalvia
  • 1 cibule
  • 2 paradajky
  • holandská omáčka
  • maslo
  • cukor, soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Očistené teľacie mäso zľahka okoreníme a obalíme šalviou a parmskou šunkou.

2. Mäso rýchlo opražíme a dopečieme v rúre pri teplote 120 °C (trvá približne 30 minút, než teplota v jadre dosiahne teplotu 62 °C).

3. Konce špargle nakrájame na tenké plátky, špičky špargle oblanšírujeme.

4. Plátky špargle osmažíme spolu s cibuľou a doplníme ich nakrájanými paradajkami a maslom.

5. Pridáme soľ, trochu cukru a čierneho mletého korenia na dochutenie a podávame s mäsom a špargľovými špičkami, všetko pokvapkané trochou holandskej omáčky.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina