Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Plnené teľacie pliecko

Plnené teľacie pliecko

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 2,5 h

Ingrediencie:

 
  • 1200 g teľacieho pliecka
  • 500 g koreňovej zeleniny
  • 500 ml teľacieho vývaru
  • 100 g vlašských orechov
  • 250 ml mlieka
  • 2 cibule
  • 100 g staršieho bieleho pečiva
  • 100 g sušených brusníc
  • 1 vetvička petržlenu
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 1 vajcia
  • muškátový oriešok
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Vlašské orechy nasekáme a krátko ich opečieme na panvici.

2. Nasekáme cibuľu a orestujeme ju na masle, aby zosklovatela. Zalejeme ju mliekom a necháme prehriať.

3. Prisypeme pečivo nakrájané na kocôčky a stiahneme panvicu z tepla. Pridáme orechy a sušené brusnice.

4. Pridáme nasekaný petržlen a horčicu. Vmiešame vajcia a všetko ochutíme soľou, čiernym mletým korením a muškátovým orieškom.

5. Teľacie pliecko osolíme a posypeme čiernym korením a pokryjeme pripravenou zmesou na plnku. Potom ho pevne zarolujeme a stiahneme kuchynským špagátom.

6. Roládu prudko opečieme na panvici a vyberieme.

7. Koreňovú zeleninu nakrájame a krátko ju orestujeme. Do panvice prilejeme teľací vývar, pridáme roládu a vložíme do rúry.

8. Pečieme pri 160 °C približne 2 hodiny. Podávame nakrájané na plátky s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.


Postup krok za krokom:

Plnené teľacie pliecko - krok 1

Vlašské orechy nasekáme a krátko ich opečieme na panvici.

Plnené teľacie pliecko - krok 2

Nasekáme cibuľu a orestujeme ju na masle, aby zosklovatela. Zalejeme ju mliekom a necháme prehriať.

Plnené teľacie pliecko - krok 3

Prisypeme pečivo nakrájané na kocôčky a stiahneme panvicu z tepla. Pridáme orechy a sušené brusnice.

Plnené teľacie pliecko - krok 4

Pridáme nasekaný petržlen a horčicu.

Plnené teľacie pliecko - krok 5

Vmiešame vajcia a všetko ochutíme soľou, čiernym mletým korením a muškátovým orieškom.

Plnené teľacie pliecko - krok 6

Teľacie pliecko osolíme.

Plnené teľacie pliecko - krok 7

Posypeme čiernym korením a pokryjeme pripravenou zmesou na plnku.

Plnené teľacie pliecko - krok 8

Potom ho pevne zarolujeme -

Plnené teľacie pliecko - krok 9

- a stiahneme kuchynským špagátom.

Plnené teľacie pliecko - krok 10

Roládu prudko opečieme na panvici a vyberieme.

Plnené teľacie pliecko - krok 11

Koreňovú zeleninu nakrájame a krátko ju orestujeme. Do panvice prilejeme teľací vývar, pridáme roládu a vložíme do rúry.

Plnené teľacie pliecko - krok 12

Pečieme pri 160 °C približne 2 hodiny. Podávame nakrájané na plátky s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina