Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pečený hovädzí flank steak s miešaným šalátom

Pečený hovädzí flank steak s miešaným šalátom

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 40 min

Ingrediencie:

 
  • 2 kg flank steaku (hovädzieho pupka)
  • 5 ml extra panenského olivového oleja
  • 50 g masla (82 %)
  • 20 g morskej soli
  • čierne korenie celé

Miešaný šalát:

 
  • 400 g listov repy
  • 200 g mrkvy
  • 200 g bielej reďkovky
  • 200 g uhoriek
  • 100 ml extra panenského olivového oleja
  • 80 g červenej cibule
  • 80 g jarnej cibule
  • 60 g ľadového šalátu
  • 80 g cukru kryštálu
  • 60 g limetky
  • 4 g morskej soli

Postup:

1. Očistený flank steak zľahka pokvapkáme olejom a pripravené mäso sprudka opečieme na panvici.

2. K steaku na panvici pridáme jednu lyžicu masla, čerstvo mleté čierne korenie a morskú soľ, a steak tak počas pečenia ochutíme.

3. Hotový steak nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a podávame spoločne s miešaným šalátom a limetkou.

Náš tip: Mäso odporúčame naplátkovať maximálne na cca 5 mm plátky, aby sa dobre krájalo. Pred podávaním ho môžeme taktiež nechať chvíľu odpočinúť v rúre (cca 5 minút pri 58 °C).


Miešaný šalát:

1. Listy šalátu umyjeme a prípadne natrháme. Tvrdú zeleninu očistíme a nakrájame na rezančeky. Mrkvu a reďkovku zasypeme trochou soli a cukrom a necháme odstáť, kým napoly nezmäknú.

2. Všetky ingrediencie, t. j. listy repy, srdiečka ľadového šalátu, červenú cibuľu, mrkvu, reďkovku, uhorku a jarnú cibuľku premiešame s olivovým olejom.

3. Nakoniec šalát osolíme morskou soľou, zakvapkáme čerstvou limetkou a môžeme podávať.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina