Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaná vysoká roštěnka s domácimi hranolkami a listovým šalátom

Grilovaná vysoká roštěnka s domácimi hranolkami

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 1 hod 30 min

Ingredience:

Mäso:

 
  • 2000 g Hovädzia vysoká roštenka
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 20 g Soľ morská
  • 1 g Horeca Select Čierne korenie, celé

Doplnky:

 
  • 150 g Horčica hrubozrnná, francúzska
  • 100 g Horčica dijonská, francúzska
  • 30 g Horeca Select Petržlen listový

Domáce hranolky:

 
  • 1500 g Horeca Select Zemiaky, varný typ B
  • 500 g Olej slnečnicový na vyprážanie
  • 1 g Soľ Fleur de Sel

Listový šalát:

 
  • 50 g Listy červenej repy
  • 50 g Baby špenát
  • 100 g Srdiečka rímskeho šalátu
  • 50 g Šalát dubový list
  • 50 g Šalát frisée bielený
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 50 g Šalát poľný

Orientační cena za porci: 3,46 €

Postup:

Příprava mäsa:

1. Mäso vyberieme z vákua, utrieme papierovou utierkou, preložíme na gastronádobu vyloženú kuchynskou utierkou a necháme takzvane vydýchať.

2. Najskôr si grilovaciu dosku zohrejeme na 240 °C. Mäso jemne potrieme olivovým olejom. Akonáhle je grilovacia platňa nahriata, pomocou kuchynskej papierovej utierky ju potrieme olejom.

3. Mäso preložíme na dosku a opekáme ho zo všetkých strán. Mäso pečieme na stupeň prepečenosti „medium rare“. Dotykom prsta alebo teplomerom si skontrolujeme, či je mäso správne upečené.

4. Potom mäso preložíme na čistú gastronádobu a necháme ho asi 10 minút odležať pri teplote 60 °C, aby sa dobre zatiahlo a pri krájaní z mäsa nevytekala šťava. Medzitým si pripravíme zemiakové hranolky.

Příprava zemiakových hranolčekov:

1. Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na pravidelné steakové hranolky s priemerom 1 cm.

2. Potom ich prepláchneme studenou vodou a dôkladne osušíme. Vkladáme ich do fritézy alebo do kastrólika s olejom zahriatym na 165 °C.

3. Najskôr si ich predsmažíme domäkka a pred servírovaním ich dosmažíme dozlatista. Vyprážané hranolky necháme odkvapkať v košíku fritézy alebo na sitku.

4. Pri servírovaní ich mierne osolíme. Pred servírovaním mäso potrieme zmesou z hrubozrnnej a dijonskej horčice doplnenej na rezance nakrájaným listovým petržlenom.

Příprava šalátu:

1. Lístky šalátu umyjeme v studenej vode, vyberieme a na sitku alebo v odstredivke na šaláty ich necháme odkvapkať.

2. Pri servírovaním ich pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.

Servírovanie:

1. Na ľavú stranu teplého taniera servírujeme horúce vyprážané hranolky, na pravú stranu preložíme grilovanú roštenku. Šalát servírujeme oddelene v miske.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina