Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Chilli con carne s čokoládou

Chilli con carne s čokoládou

Počet porcií: 8
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 140 minut

Ingrediencie:

 
  • 750 g mletého hovädzieho mäsa
  • 500 ml vývaru
  • 500 g konzervovaných paradajok
  • 125 g mliečnej čokolády
  • 2 plechovky červených fazúľ (po 425 ml)
  • 2 plechovky kukurice (po 425 ml)
  • 2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 1 lyžica paradajkového pyré
  • 6 paradajok
  • 3 papriky
  • 2 čerstvé čili papričky
  • 1 čili paprička Habanero
  • olej
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup:

1. Nasekáme cibuľu a cesnak a vo veľkej panvici ich zľahka orestujeme na troche oleja.

2. Pridáme mleté mäso, ochutíme ho soľou, čiernym mletým korením a rascou a opražíme.

3. Zmes schladíme vývarom. Primiešame konzervované paradajky, paradajkové pyré, kukuricu a fazuľu.

4. Nakrájame paradajky a papriky, čili papričky zbavíme semienok a nasekáme ich najemno. Zeleninu vmiešame do obsahu panvice a zvoľna varíme asi 90 minút.

5. Prisypeme nastrúhanú čokoládu a necháme ju zvoľna rozpustiť. Zmes varíme na miernom plameni ešte pol hodiny a podávame s mäsovými guľkami.


Poznámka: Pri manipulácii s mletým mäsom dbajte na prísne hygienické opatrenia – pracovnú plochu, nástroje, ruky aj oblečenie udržujte v čistote. Používajte maximálne kvalitné a čerstvé mäso – skladujte ho pri správnej teplote a rozmrazte tesne pred použitím. Kuchynské náčinie (mlynček, nože, doštičku) používajte výhradne na spracovanie mäsa.



Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina