Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Ázijské hovädzie líčka

Ázijské hovädzie líčka

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 3,5 hodiny

Ingredience:

 
  • Hovädzia glejovka (1000 g)
  • 6 hovädzích líčok (zhruba 2 kg)
  • 1 000 ml teľacieho vývaru
  • 100 ml pravej sójovej omáčky (fermentovanej)
  • 200 ml saké
  • 150 ml ryžového octu
  • 100 ml medu
  • 100 g zázvoru
  • 4 strúčky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 stopky zeleru
  • 2 mrkvy
  • 1 pór
  • čili paprička
  • 2 steblá citrónovej trávy
  • 3 hviezdičky badiánu
  • 2 celé škorice
  • 1 polievková lyžica celého čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • 1 vanilkový struk
  • arašidový olej
  • soľ

Postup:

1. Olúpané strúčky cesnaku a zázvor nasekáme najemno, očistenú zeleninu nakrájame na väčšie kúsky.

2. Citrónovú trávu stlačíme plochou stranou noža a nakrájame ju na menšie časti. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme.

3. Líčka sprudka opečieme na arašidovom oleji, osolíme a odložíme bokom.

4. V rovnakom hrnci krátko orestujeme nakrájanú zeleninu a zalejeme ju vývarom, sójovou omáčkou a saké.

5. Pridáme všetky ostatné ingrediencie, nádobu priklopíme a varíme na miernom plameni približne 3 hodiny.

6.  Po uvarení vyberieme mäso a odložíme ho na teplé miesto. Omáčku zredukujeme do krémovitú konzistenciu.

7. Mäso opatrne nakrájame, prelejeme omáčkou a podávame.


Ázijské hovädzie líčka - krok 1
Ázijské hovädzie líčka - krok 2
Ázijské hovädzie líčka - krok 3
Ázijské hovädzie líčka - krok 4
Olúpané strúčky cesnaku a zázvor nasekáme najemno, očistenú zeleninu nakrájame na väčšie kúsky.

Citrónovú trávu stlačíme plochou stranou noža a nakrájame ju na menšie časti.

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme.
Líčka sprudka opečieme na arašidovom oleji, osolíme a odložíme bokom.
Ázijské hovädzie líčka - krok 5
Ázijské hovädzie líčka - krok 6
Ázijské hovädzie líčka - krok 7
Ázijské hovädzie líčka - krok 8
V rovnakom hrnci krátko orestujeme nakrájanú zeleninu a zalejeme ju vývarom, sójovou omáčkou a saké.
Pridáme všetky ostatné ingrediencie, nádobu priklopíme a varíme na miernom plameni približne 3 hodiny.
Po uvarení vyberieme mäso a odložíme ho na teplé miesto. Omáčku zredukujeme do krémovitú konzistenciu.
Mäso opatrne nakrájame, prelejeme omáčkou a podávame.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina