Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Zemiakové knedličky plnené údeným mäsom

Plněné bramborové knedlíky

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 75 minut

Ingrediencie:

Cesto:

 
  • 1 300 g zemiakov (varný typ B)
  • 330 g detskej krupičky
  • 100 g vajec
  • 15 g kamennej soli

Náplň:

 
  • 800 g údené plece
  • 140 g žltej cibule
  • 50 g škvařeného sádla
  • 30 g cesnaku

Kyslá kapusta:

 
  • 1000 g kyslej kapusty
  • 150 g žltej cibule
  • 100 g škvarenej masti
  • 20 g cukru krupice
  • 10 g kamennej soli

Smažená cibuľa:

 
  • 300 ml oleja na smaženie
  • 150 g žltej cibule

Postup:

Príprava náplne:

1. Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme na kocôčky nakrájané údené mäso, cesnak, soľ a čierne mleté korenie. Cibuľku s mäsom opečieme a necháme vychladnúť.


Príprava knedlí:

1. Zemiaky uvaríme v šupke domäkka a ešte teplé ich olúpeme. Po vychladnutí ich nastrúhame do misy na jemnom strúhadle s ostrými očkami.

2. Na nastrúhané zemiaky nasypeme detskú krupičku, prstami roztlačíme hrudky zemiakov a zľahka ich premiesime s múkou tak, aby boli sypké. Potom pridáme vajcia, soľ a všetko premiešame.

3. Suroviny postupne spracujeme na pevné cesto, z ktorého potom vyvaľkáme valček – knedličku s priemerom cca 6 cm. Valček potom nakrájame na rovnomerné diely.

4. Do nakrájaných plátkov cesta urobíme rukou jamku a vložíme do nej pripravenú náplň. Náplň dôkladne uzavrieme do tvaru okrúhlej knedličky.

5. Knedličky varíme najlepšie v pare asi 15 minút (môžeme ich ale uvariť taktiež vo vode).


Kyslá kapusta a cibuľa:

1. Kyslú kapustu preložíme do cedidla a necháme odkvapkať. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a na tuku ju orestujeme dosklovita. Pridáme kapustu, soľ, cukor a prehrejeme.

2. Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska a pozvoľna usmažíme v oleji dozlatista. Podberákom ju vyberieme a preložíme na papierovú utierku.


Servírovanie:

1. Naparené knedličky vložíme na nahriaty tanier s porciou ohriatej kapusty. Knedličky polejeme rozpusteným tukom a posypeme smaženou cibuľkou.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina