Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Počet porcií: 2
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 minut

Ingrediencie:

 
  • 50 g pancetty alebo prerastenej slaniny
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 30 g syra Pecorino Romano alebo parmezánu
  • 2 vajíčka
  • cestoviny podľa vlastného výberu (špagety, tagliatelle alebo fettuccine)
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

1. Nakrájame slaninu na tenké plátky a opražíme ju na panvici s troškou olivového oleja. Až bude slanina chrumkavá, dáme ju na cedák odkvapkať.

2. Dáme variť cestoviny a nastrúhame syr. Najvhodnejší je Pecorino Romano alebo parmezán.

3. V mise vyšľaháme vaječné žĺtky, do ktorých pridáme nastrúhaný syr. Do vaječnej zmesi potom pridáme uvarené cestoviny. Náš tip: Vhodné sú tagliatelle alebo fettucine, omáčka k nim veľmi dobre priľne.

4. Všetko poriadne zamiešame. Týmto spôsobom nám zostávajúce teplo z cestovín výborne tepelne spracuje vajíčka. Potom pridáme slaninu.

5. Tesne pred podávaním pokrm dochutíme čerstvo mletým čiernym korením. Soľ na dochutenie pokrmu nepotrebujeme, pretože slanina je dostatočne slaná.


Věděli ste, že slovo „carbonara“ znamená „po uhliarsky“ a čierne mleté korenie má pripomínať uhoľný prach?



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina