Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Konfitované bravčové líčka so zeleninou

Bravčové líčka

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★★☆
Čas prípravy: 5 hod

Ingrediencie:

Maso:

 
  • 1900 g chladených bravčových líčok
  • 1000 g škvarenej bravčovej masti
  • 50 g cesnaku
  • 15 g čerstvého tymianu
  • 1 g celého čierneho korenia

Pečené zemiačiky:

 
  • 400 g lahôdkových zemiačikov
  • 50 g extra panenského olivového oleja
  • 5 g kamennej soli

Konfitovaná zelenina:

 
  • 300 g baby repy
  • 300 g baby kvaky
  • 400 g tekvice Hokkaido
  • 100 g bielej cibule
  • 500 g extra panenského olivového oleja
  • 1 g soli
  • 1 g kvetov levandule

Postup:

Príprava líčok:

1. Bravčové líčka očistíme a na 6 hodín naložíme do hrubozrnnej soli  a cesnaku.

2. Následne ich umyjeme, osušíme a opečieme na panvici s malým množstvom masti zo všetkých strán a dozlatista.

3. V hrnci rozohrejeme zvyšnú bravčovú masť, pridáme vetvičky tymianu a strúčiky cesnaku.

4. Do masti vložíme opečené líčka  a konfitujeme ich úplne ponorené, priklopené v rúre vyhriatej na 90 °C asi 3,5 hodiny.

5. Správne konfitované líčka sa v ústach jemne rozdrobia. Líčka necháme vychladnúť, potom ich pokrájame na kusy a tie pred servírovaním prehrejeme pod grilom.


Príprava zemiakov:

1. Zemiaky umyjeme a pokrájame na štvrtiny. Pekáč vyložíme papierom na pečenie, rozložíme naň zemiačiky a omastíme ich olivovým olejom.

2. Nesolíme! Pečieme pri 160 °C asi 20 minút – zemiaky musia byť.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Viac o mäse

Mäso a hydina