Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Karbonátky Bánh mi

Karbonátky Bánh mi

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 50 minut

Ingrediencie:

Mäso:

 
  • 1 kg mletého bravčového mäsa (25 % tuku)
  • 100 g rybej omáčky
  • 100 g trstinového cukru
  • 50 g čerstvého cesnaku
  • 100 g šalotky
  • 40 g zázvoru
  • 15 g kamennej soli
  • 3 g čerstvej čili papričky
  • 75 g Soy omáčky

Sladkokyslá omáčka na naloženie zeleniny:

 
  • 120 g trstinového cukru
  • 80 g bieleho vínneho octu
  • 80 g rybej omáčky
  • 40 g čerstvého cesnaku
  • 1 g čerstvej čili papričky
  • 240 g vody
  • 160 g limetiek na šťavu

Zelenina na marinovanie:

 
  • 300 g mrkvy
  • 300 g reďkovky bielej

Doplnky:

 
  • 500 g bagety vietnamského štýlu
  • 100 g perily
  • 100 g ľadového šalátu
  • 100 g čerstvého koriandra
  • 100 g thajskej bazalky
  • 200 g červenej cibule
  • 150 g lahôdkovej cibuľky
  • 300 g kačacej paštéty

 
  • 100 g čili omáčky Sriracha

Postup:

1. Mleté mäso dôkladne zmiešame so všetkými ingredienciami a necháme na hodinku v chlade odpočinúť.

2. Z mäsa vytvoríme mini karbonátky s priemerom asi 6 cm a hrúbkou asi 1 cm (hmotnosť 75 g/ks).

3. Opekáme na stredne rozpálenom grile dozlatista.

4. Cukor, ocot, rybiu omáčku, limetkovú šťavu a teplú vodu zmiešame.

5. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a čili papričku.

6. Vložíme nakrájanú zeleninu a necháme marinovať cca 30 minút.

7. Bagetu zapečieme, pozdĺžne rozpolíme, spodnú stranu potrieme paštétou.

8. Dovnútra vložíme karbonátky, marinovanú zeleninu, bylinky, zelené šaláty a pokvapkáme s čili omáčkou.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina