Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Hliva ustricová na smotane

Hliva ustricová na smotane

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 20 minut

Ingrediencie:

 
  • 1 500 g hlivy ustricovej
  • 200 g anglickej slaniny bez kože
  • 100 g prepusteného orieškového masla
  • 300 g lahôdkovej cibuľky
  • 200 ml smotany (33 %)
  • 150 g listovej zeleniny
  • 40 ml brandy
  • 20 g kamennej soli
  • mleté čierne korenie

Postup:

1. Hlivu ustricovú okefujeme a natrháme na kúsky. Potom ju opražíme na prepustenom masle. Huby potrebujeme zbaviť prebytočnej vody, preto budú hotové, až z nich prestane unikať para.

2. Opražené huby scedíme. Do panvice, kde sme ich pripravovali, hodíme nakrájanú slaninu a pozvoľna ju roztavíme.

3. K orestovanej slanine pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Hneď ako bude cibuľka spenená, tak ju zastriekneme troškou brandy, ktoré dodá pokrmu ľahšiu chuť.

4. Hneď ako sa brandy odparí, pripravíme si domácu smotanu a necháme ju jemne a rýchlo speniť.

5. Spenenú smotanu rýchlo osolíme štipkou soli, dokoreníme čerstvým čiernym mletým korením a pridáme opražené huby. Zmes zľahka zamiešame a doplníme nasekanou listovou zeleninou.

6. Podávame s naparenými karlovarskými knedličkami, ale použiť môžeme napr. aj trojuholníky hriankového chleba.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina