Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Glazovaná pražská šunka

Glazovaná pražská šunka

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: -

Ingrediencie:

 
  • 2 kg pražskej šunky od kosti
  • 120 g tmavého trstinového cukru
  • 50 ml koňaku
  • 2 zväzky jarnej cibuľky
  • 2 lyžice oleja

Postup:

1. Teplovzdušnú rúru predhrejte na 150 °C na horné aj spodné pečenie. Kožu šunky zľahka narežte. Rezy veďte asi 1 cm od seba a vytvorte jednoduchú mriežku. Pozor: nerežte až do mäsa.

2. Zmiešajte koňak s hnedým cukrom a 3/4 tejto zmesi šunku potrite.

3. Mäso vložte do pekáča a zľahka podlejte vodou. Nechajte piecť asi 1 hodinu. Šunku potom potrite zvyšnou zmesou koňaku a cukru a pečte ďalších 30 minút (posledných 10 minút zapnite gril). Po celý čas pečenia podľa potreby podlievajte vodou.

4. Jarnú cibuľku nakrájajte na väčšie kúsky a zľahka orestujte na oleji. Šunku servírujte nakrájanú na plátky, obloženú jarnou cibuľkou na veľkej mise.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Pečivo a ďalší sortiment

Ďalší sortiment