Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Dusené bravčové líčka s grilovanou polentou a zeleninou na mede

Dusené bravčové líčka s grilovanou polentou a zeleninou na mede

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 55 min

Ingrediencie:

Bravčové líčka:

 
  • 2 000 - 2 300 g bravčových líčok
  • 10 g kamennej soli
  • 10 ml bravčovej masti
  • 5 g čierneho drveného korenia
  • 700 ml vína (domácí merlot)
  • 250 g cibule
  • 800 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen)
  • 150 g stopkového zelera
  • 50 g cukru
  • 15 g cesnaku

Kukuričná polenta:

 
  • 500 g kukuričnej instantnej polenty
  • 2 000 ml slepačieho vývaru
  • 10 g soli
  • 100 g gazdovskej slaniny
  • 100 ml slnečnicového oleja (100 %)

Pečená zelenina:

 
  • 300 g mrkvy
  • 300 g petržlenu
  • 200 g stopkového zelera
  • 100 ml slnečnicového oleja (100 %)
  • 10 g tymianu
  • 50 g medu
  • 1 000 ml slepačieho vývaru
  • 10 g soli
  • 80 g citróna (1 ks)
  • 5 g celého korenia

Príprava:

Bravcové lícka:

1. Na horúcej bravcovej masti postupne upecieme cibulu, nakrájanú korenovú zeleninu a stopkový zeler.

2. Pridáme cukor a cesnak, podlejeme cerveným vínom, vložíme bravcové lícka a dusíme do mäkka.

3. Lícka vyberieme, omácku prepasírujeme a dochutíme solou a korením.


Kukuricná polenta:

1. Do vývaru pridáme kukuricnú instantnú polentu.

2. Uvaríme hustú kašu, prisypeme nadrobno nakrájanú, vypecenú a osušenú gazdovskú slaninu a ochutíme solou.

3. Kašu necháme trocha vychladnút a vytvarujeme z nej väcšie valceky.

4. Tie nakrájame na požadovanú velkost a grilujeme na slnecnicovom oleji.


Pecená zelenina:

1. Ocistenú zeleninu nakrájame na rezance hrubé približne 0,5 cm a dlhé asi 6 cm, vložíme do pekáca, pridáme slnecnicový olej, med, tymian, podlejeme vývarom a dochutíme solou, štavou z citróna, drveným korením a pecieme na 170 ºC tak, aby sa zelenina zapiekla a zostala scasti ,,al dente“.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina