Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Bravčové výpečky na čiernom pive

Bravčové výpečky na čiernom pive

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 150 min

Ingrediencie:

 
  • 1 000 g bravčového pleca
  • 500 g bravčového bôčika bez kosti
  • 750 ml tmavého piva
  • 300 g žltej cibule
  • 50 g čerstvého cesnaku
  • 25 g kamennej soli
  • drvená rasca

Postup:

1. Bôčik a mäso nakrájame na kocky. Nakrájané mäso vložíme do pekáča, osolíme a posypeme rascou a premiešame s cibuľou a cesnakom nakrájanými na plátky.

2. Mäso s cibuľou a cesnakom podlejeme čiernym pivom, zľahka premiešame a cca 10 minút pečieme v rúre predhriatej na 200 °C.

3. Potom teplotu zmiernime na 170 °C a dopekáme domäkka (cca hodinu a pol). Počas pečenia podľa potreby podlievame pivom.

4. Hotové výpečky servírujeme so zemiakovými hranolčekmi a kyslou kapustou.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina