Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Bravčová panenka s bylinkovou kôrkou

Bravčová panenka s bylinkovou kôrkou

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 55 min

Ingrediencie:

 
  • 1,2 kg bravčovej panenky
  • 4 lyžice oleja
  • 80 g masla
  • 1 hrnček petržlenu
  • ½ hrnčeka pažítky
  • ½ hrnčeka bazalky
  • ½ strúčka cesnaku
  • šalvia
  • tymian
  • jemne mletá morská soľ
  • čierne mleté korenie
  • biele pečivo

Postup:

1. Bravčovú filetu osolíme a okoreníme. Potom ju na panvici na troške oleja tri minúty z oboch strán opečieme.

2. Panenku položíme na pekáč a vložíme do rúry. Pečieme asi 40 minút pri teplote 80 °C, pokým mäso jemne nezružovie (mäso by malo mať teplotu 60 °C – môžete ju ľahko zmerať teplomerom na mäso).

3. Keď je fileta v rúre, pripravíme si bylinkovú kôrku: všetky bylinky a biely chlieb zmiešame v mixéri, potom zmes vlejeme do misy so zmäknutým maslom s izbovou teplotou a všetko zmiešame. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením podľa chuti.

4. Asi polcentimetrovou vrstvou bylinkovej zmesi potrieme papier na pečenie a dáme do chladničky.

5. Po upečení panenku vyberieme z rúry, preklopíme na ňu pripravený papier na pečenie, zalejeme bylinkovou zmesou a dáme ju do rúry nastavenej na grilovanie.

6. Po ukončení grilovania mäso vyberieme z rúry a necháme ho asi päť minút pred podávaním odpočívať. Šťava sa tak v mäse dobre rozprestrie a pri krájaní nevytečie. Panenku podávame s farebnou zeleninou a gratinovanými zemiakmi.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina