Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Tekvicovo-ricottové gnocchi so šalviovým maslom

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 60 minút

Ingrediencie:

 
  • 900 g pečenej tekvice
  • 450 g ricotty
  • 300 g hladkej múky
  • 220 g nastrúhaného parmezánu
  • 110 g masla
  • 25 g čerstvej šalvie
  • 20 g soli
  • mletý muškátový oriešok


Orientačná cena za porciu: 26 Kč
Odporúčaná predajná cena: 85 Kč

Postup:

1. Pečenú tekvicu (ktorú treba piecť bez vývaru, aby nebola riedka) rozmixujeme na pyré a pridáme ricottu, parmezán, soľ a muškátový oriešok.

2. Do zmesi postupne vmiešame múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme 8 valčekov s priemerom asi 2,5 cm. Každý valček nakrájame na rovnaké diely s veľkosťou cca 2 cm.

3. Nakrájané gnocchi varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú, a potom ich vyberieme.

4. Na panvici rozohrejeme maslo, prisypeme šalviové lístky a krátko ich orestujeme. Pridáme gnocchi a krátko opečieme.

5. Hotové gnocchi na tanieri posypeme parmezánom a podávame.






Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvá zelenina

Zelenina