Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Stir fry tofu s karfiolom a hubami

Stir fry tofu s karfiolom a hubami

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 35 min

Ingrediencie:


Tofu:
 
  • 1 kg prírodného tofu
  • 15 g zemiakového škrobu
  • 250 g slnečnicového oleja

Zelenina:

 
  • 10 g čerstvého čili
  • 60 g čerstvého cesnaku
  • 60 g čerstvého zázvoru
  • 120 g húb shitake alebo hlivy ustricovej
  • 150 g červenej cibule
  • 120 g lahôdkovej cibuľky
  • 200 g čerstvého karfiolu
  • 200 g arašidového oleja
  • 20 g čerstvého koriandra
  • 60 g čerstvých sójových výhonkov
  • 15 g soli

  • 80 g sójovej omáčky Kikkoman
  • 80 g sweet čili omáčky
  • 120 g ryžového vína Mirin
  • 90 g rybej omáčky
  • 10 g citróna (šťava)

Doplnok:

 
  • 700 g jazmínovej ryže
  • 875 g vody

Postup:

1. Tofu najprv nakrájame na kocky a tie prehodíme so škrobom.

2. Vo woku rozpálime olej a na ňom orestujeme nasekaný zázvor, cesnak a čili, potom postupne restujeme nahrubo krájané zeleniny od najtvrdšej po tú najmäkšiu.

3. Hneď ako je všetka zelenina orestovaná na zhryz, tak ju zastrekneme všetkými tekutinami podľa receptu, rýchlo prehodíme, prípadne dochutíme soľou.

4. Huby osmažíme v panvici wok na troche arašidového oleja, pridáme cibuľu, cesnak a čili a premiešame.

5. Nakoniec prihodíme do woku čerstvé bylinky. Pokrm servírujeme spolu s varenou jazmínovou ryžou.

Príprava ryža:

1. Jazmínovú ryžu vložíme do špeciálneho hrnca na varenie ryže, pridáme vodu, hrniec uzavrieme a zapneme.

2. Hneď ako je ryža hotová, hrniec sa sám vypne.

3. Otvoríme ho, ryžu zľahka odo dna premiešame, a ešte na 8 minút opäť uzavrieme.

4. Následne servírujeme.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina