Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Rizoto s baby mangoldom

Rizoto s baby mangoldom

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

Rizoto:

 
  • 250 g guľatozrnnej ryže
  • 2 šalotky
  • 200 ml bieleho vína
  • 1 000 ml vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 klinček
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • 70 g masla
  • soľ, čierne korenie

Baby mangold:

 
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 polievková lyžica masla
  • 250 g baby mangoldu
  • 50 ml bieleho vína
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • soľ, čierne korenie
  • muškátový oriešok

Postup:

1. Šalotku nasekáme nadrobno a spolu s ryžou ju orestujeme na olivovom oleji do sklovita.

2. Potom ryžu podlejeme vínom a pridáme korenie.

3. Po troškách pridávame vývar, vždy tak, aby sa tekutina do ryže pred daľšou dávkou vsiakla.

4. Pokračujeme, až kým nie je ryža na zhryz (cca 12 minút).

5. Potom vmiešame maslo, parmezán a podľa chuti soľ a čierne korenie.

6. Nasekanú šalotku a cesnak necháme na masle zosklovatieť.

7. Pridáme umyté lístky mangoldu (niekoľko ich necháme na ozdobu) a podlejeme vínom a vývarom.

8. Varíme, kým mangold nezvädne, potom všetko ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom a vmiešame do pripraveného rizota.


Tip: Takto pripravené rizoto možno ihned podávať aj bez ďalších doplnkov.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvá zelenina

Zelenina