Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Risotto Parmigiano

Risotto Parmigiano

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

 
  • 1 l hovädzieho alebo zeleninového vývaru
  • 400 g krátkozrnnej ryže
  • 150 ml bieleho vína
  • maslo
  • cesnak
  • cibuľa
  • morská soľ

Postup:

1. Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme maslo a zľahka na ňom cibuľu a cesnak podusíme.

2. K podusenému cesnaku s cibuľou pridáme ryžu. Ryžu stále miešajte, aby sa zrniečka neprichytávali ku dnu panvice, rizoto potom zhorkne.

3. Len čo začnú byť zrniečka ryže priesvitné, začneme pomaly prilievať vývar a biele víno. Pozor: Vývar, ktorý prilievame, musí byť teplý, aby sa ryža neprestala variť.

4. Ryžu dochutíme troškou soli a za stáleho miešania ju zvoľna varíme, pokým sa z panvice nevyparí všetka tekutina. Potom do rizota pridáme lyžicu masla.

5. Do základu rizota prilejeme šľahačku, pridáme parmezán a všetko zamiešame. Nakoniec môžeme dochutiť čerstvými bylinkami.


Poznámka: Výber ryže je veľmi dôležitý. Vhodná je iba krátkozrnná ryža, napríklad druh Arborio. Dlhozrnná ryža vhodná nie je.




Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ryby a plody mora

Syry v METRO