Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Quinoa s restovanými mandľami a tempehom

Quinoa s restovanými mandľami a tempehom

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 1 hod

Ingrediencie:

 
  • 250 g quinoy
  • 600 g zeleniny podla chuti
  • 200 g údeného alebo natural tempehu
  • 120 g mandlí natural
  • extra panenský kokosový tuk
  • kurkuma
  • medvedí cesnak
  • himalájska sol

Postup:

1. Pre väcšiu pestrost odporúcame namiešat cierny, biely i cervený variant quinoy.

2. Quinou dôkladne prepláchneme vodou a varíme 15 – 20 minút v dvojnásobnom množstve cerstvej vody.

3. Zároven uvaríme vo vode ci v pare zeleninu podla vlastnej chuti (mrkva, karfi ol, brokolica...).

4. Rozpálime panvicu a na lyžicke extra panenského kokosového tuku asi 2 minúty restujeme mandle nakrájané na plátky a kocky tempehu (tradicný výrobok z fermentovanej sóje, používa sa ako náhrada mäsa vo vegetariánskych receptoch).

5. Pridáme zeleninu, premiešame a dochutíme štipkou kurkumy, medvedieho cesnaku a himalájskej soli.

6. Všetko dôkladne na panvici premiešame a servírujeme s uvarenou quinoou.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvá zelenina

Zelenina