Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pizza Margherita a pizza Parma

Pizza Margherita a pizza Parma

Počet porcií: 3
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 35 min

Ingrediencie:

Pizza Margherita:

 
  • cesto na pizzu
  • drvené paradajky
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej
  • byvolia mozzarella
  • cukor
  • oregano
  • morská soľ
  • biele mleté korenie

Pizza Parma:

 
  • lístky rukoly
  • cherry paradajky
  • parmská šunka

Postup:

Pizza Margherita:

1. Najprv z cesta vypracujeme tenkú placku a pokryjeme ju drvenými paradajkami, ktoré dochutíme oreganom, soľou, čiernym mletým korením, cukrom a olivovým olejom.

2. Celú pizzu ešte pokvapkáme väčším množstvom olivového oleja.

3. V rovnakých vzdialenostiach pokladieme na pizzu mozzarellu. Náš tip: Odporúčame, aby ste použili byvoliu mozzarellu; tá sa používala pôvodne. Ak chcete použiť mozzarellu z kravského mlieka, najprv ju dochuťte soľou a čiernym mletým korením.

4. Pizzu pečieme v predhriatej rúre približne pri teplote 250 °C asi osem minút. Náš tip: Miesto rúry na pizzu môžete použiť kameň na pizzu – placka tak bude krásne chrumkavá!

5. Vyberieme pizzu z rúry a pokladieme ju lístkami čerstvej bazalky. Pozor: Nedávajte ich na pizzu pred pečením, spálili by sa a zhorkli.


Pizza Parma:

1. Stačí, keď pripravenú pizzu Margheritu oživíme lístkami rukoly, parmskou šunkou a rozpolenými cherry paradajkami.

2. Tesne pred podávaním pridáme trošku strúhaného parmezánu a olivového oleja. Podávame s červeným vínom.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina