Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Ovocné knedle z tvarohového cesta s jahodami a strúhaným tvarohom

Ovocné knedle z tvarohového cesta s jahodami

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 1 hod

Ingrediencie:

Cesto:

 
  • 1000 g Tvaroh mäkký, tučný
  • 200 g Aro chlieb toastový
  • 150 g Múka hrubá
  • 50 g Vajcia
  • 100 g Žĺtky pasterizované
  • 5 g Soľ kamenná

Posyp:

 
  • 50 g Tvaroh na strúhanie
  • 50 g Maslo 82 %
  • 10 g Aro cukor práškový
  • 750 g Jahody čerstvé

Orientačná cena za porciu: 0,98 €

Postup:

Príprava cesta:

1. Najskôr si okrájame opečené okraje toastového chleba a následne ich rozdrvíme.

2. Do kotlíka navážime tvaroh, múku, pridáme vajce, žĺtky, roztlačenú žemľu, ochutíme soľou a v univerzálnom stroji s nadstavcom „štít“, rýchlosť č. 1, rozmiešame na hladké cesto.

3. Cesto necháme v chladničke odležať cca 30 minút, aby sa nám lepšie tvarovalo.

Príprava cesta:

1. Z pripraveného cesta si odvážime dieliky s hmotnosťou 60 g, z ktorých vytvarujeme placky, v strede silnejšie.

2. Na stred vložíme očistenú jahodu a prstami starostlivo zabalíme tak, aby sme vytvarovali pravidelný knedlíček. Knedle varíme vo vriacej osolenej vode domäkka asi 7 minút.

3. Potom ich drôteným podberákom vyberieme do gastronádoby s rozpusteným maslom a dôkladne ich omastíme. Knedle ihneď servírujeme. Zvyšné knedle uchovávame v chladničke a odvaríme podľa potreby.

Servírovanie:

1. Uvarené knedle preložíme na teplý tanier, posypeme strúhaným tvarohom, práškovým cukrom a prelejeme maslom.


Tipy kuchára:

1. Knedle môžeme podávať s kyslou smotanou, škoricovým cukrom alebo strúhanou čokoládou.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvé ovocie

Ovocie