Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Ázijské smažené huby s pak-choi

Ázijské smažené huby s pak-choi

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 25 min

Ingrediencie:

 
  • 1 kg ázijských húb (napríklad shiitake, hliva ustricová alebo shimeji)

  • 500 g pak-choi

  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčky cesnaku
  • 1 čili paprička
  • 1 malý kúsok zázvoru

  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml ryžového vína
  • 60 ml sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice sezamových semienok
  • soľ, čierne mleté korenie
  • arašidový olej

Postup:

1. Huby očistíme a nakrájame.

2. Pak-choi podľa veľkosti buď rozpolíme, alebo rozštvrtíme.

3. Papriku, cibuľu a mrkvu nakrájame na jemné prúžky, cesnak, čili papričku a zázvor nasekáme.

4. Huby osmažíme v panvici wok na troche arašidového oleja, pridáme cibuľu, cesnak a čili a premiešame.

5. Vsypeme mrkvu a papriku a krátko osmažíme. Vmiešame pak-choi.

6. Prilejeme ryžové víno, vývar a sójovú omáčku.

7. Pridáme med a všetko pri vysokej teplote 3 minúty redukujeme.

8. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením a ozdobíme sezamovými semienkami.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina