Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom

Grilovaný kozí syr s cviklovým pyré a čerstvým špenátom

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 1 hod. 50 min

Ingrediencie:

Syr:

 
  • 1500 g Kozí syr smotanový s plesňou na povrchu
  • 50 g Olej olivový extra panenský

Pyré z cvikly:

 
  • 500 g Cvikla červená čerstvá
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 1 g Soľ morská
  • 10 g Aro Cukor krupica
  • 15 g Ocot jablčný

Orechy:

 
  • 300 g Orechy vlašské, jadrá
  • 50 g Med kvetový

Doplnky:

 
  • 100 g Špenát baby
  • 30 g Jedlé kvety
  • 50 g Olej olivový extra panenský

Orientačná cena za porciu: 2,76 €

Postup:

Príprava cesta:

1. Červenú cviklu umyjeme, olúpeme a položíme na pripravený alobal, pridáme olivový olej a osolíme morskou soľou a cukrom.

2. Premiešame a dôkladne do alobalu zabalíme, pevne uzavrieme.

3. Zabalenú cviklu pečieme v predohriatej rúre na 200 °C asi 1 hodinu.

4. Po upečení musí byť cvikla mäkká. Mäkkú cviklu vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladké pyré, ktoré ochutíme jablčným octom.

5. Nakoniec do pyré vmiešame olivový olej, aby sa zjemnilo a malo pekný lesk.


Príprava orechov (cca 15 minút):

1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.

2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).


Príprava syra (cca 5 minút):

1. Tesne pred servírovaním grilujeme syr na dobre zohriatej panvici s malým množstvom oleja.

2. Opekáme z oboch strán dozlatista a ihneď servírujeme.


Servírovanie:

1. Na teplý tanier nepravidelne preložíme grilovaný syr.

2. Do voľného priestoru na tanieri aranžujeme cviklové pyré, kvapky olivového oleja, umyté listy špenátu a marinované jadrá vlašských orechov. Pokrm doplníme vetvičkami jedlých kvetov.


Tip kuchára:

1. Syr môžeme grilovať aj na dobre nahriatom liatinovom grile.
2. Syr grilujeme tesne pred servírovaním.

Príprava orechov (cca 15 minút):

1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.

2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).

Príprava orechov (cca 15 minút):

1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.

2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).

Príprava orechov (cca 15 minút):

1. Jadrá orechov zapečieme na plechu v rúre predohriatej na 160 °C cca 5 minút.

2. Teplé orechy zmiešame s medom a necháme marinovať (minimálne 10 minút).



Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvé ovocie

Ovocie