Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Veľkonočný baránok

Veľkonočný baránok

Počet porcií: 5-10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

 
  • 300 g polohrubej múky
  • 250 g cukru krupice
  • 5 ks žĺtkov
  • 5 ks bielkov
  • 2 celé vajcia
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 citrón na šťavu
  • citrónová kôra
  • maslo na vymazanie formy
  • práškový cukor na posypanie
  • 2 ks hrozienok (na oči)

Postup:

1. Cukor, celé vajcia, žĺtky a vanilkový cukor vymiešajte do peny. Potom pomaly pridajte citrónovú šťavu, citrónovú kôru a múku. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

2. Zo všetkých piatich bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.

3. Formu na baránka vymažte maslom a dôkladne vysypte polohrubou múkou. Cesto vlejte do vymazanej formy pár milimetrov pod okraj, aby vám nevybehlo, a formu vložte do rúry predhriatej na 200 °C (teplovzdušnej na 180 °C).

4. Baránka pečte zhruba 40 minút, cesto vám krásne rozvonia. O tom, či je dobre upečený, sa presvedčíte pomocou špajle – ak ju vytiahnete čistú, cesto je hotové.

5. Formu vyberte z rúry a ešte horúcu zabaľte do vlhkej utierky. Baránka vyklopte až po tom, čo úplne vychladne – predídete tak jeho poškodeniu.

6. Na záver baránka posypte práškovým cukrom a z hrozienok mu urobte oči.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ovocie

Ovocie