Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Tekvicový koláč

Tekvicový koláč

Počet porcií: 8-10
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 90 min

Ingredience:

Na cesto:

 
  • 200 g hladkej múky
  • 60 g krupicového cukru
  • 100 g masla
  • 2 žĺtky
  • citrónová kôra

Na náplň:

 
  • 1 maslová tekvica
  • 100 g cukru
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • ½ lyžičky škorice
  • citrónová šťava

Postup:

1. Na doske premiešame všetky suché ingrediencie, pridáme nakrájané maslo a žĺtky.

2. Rýchlo vypracujeme hladké cesto a necháme ho odpočinúť v chlade. Cesto následne vyvaľkáme, vložíme do koláčovej formy a prepichneme vidličkou.

3. Olúpanú tekvicu zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Uvaríme ich v pare domäkka alebo pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút.

4. Vychladnutú tekvicu následne rozmixujeme, pridáme cukor, vajcia, smotanu, škoricu a pár kvapiek citrónovej šťavy. Zmes vyšľaháme do hladkej konzistencie a vlejeme ju do formy s cestom.

5. Tekvicový koláč pečieme pri 180 °C zhruba 35 – 40 minút.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina