Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Tekvicová roláda

Tekvicová roláda

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

 
  • 150 g pečenej tekvice
  • 225 g cukru
  • 170 g hladkej múky
  • 2,5 g prášku do pečiva
  • 2,5 g jedlej sódy
  • 2,5 g mletej škorice
  • 2,5 g mletého klinčeka
  • 3 vajcia
  • 1 g soli

Náplň:

 
  • 225 g čerstvého syra
  • 225 g práškového cukru
  • 90 g masla
  • 5 ml vanilkového extraktu

Orientačná cena za porciu: 0,44 €
Odporúčaná predajná cena: 1,29 €

Postup:

1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme pečenú tekvicu rozmixovanú na pyré.

2. Do múky nasypeme prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu, klinček a soľ a zmes opatrne vmiešame do vaječnej peny.

3. Cesto rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie, uhladíme a pečieme 13 – 15 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

4. Upečené cesto preklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Korpus opatrne zvinieme a necháme vychladnúť.

5. Medzitým vymiešame dohladka čerstvý syr a maslo. Pridáme práškový cukor a šľaháme tak dlho, pokým nevznikne ľahký a nadýchaný krém. Na záver pridáme vanilkový extrakt.

6. Po vychladnutí korpus opatrne rozvinieme a potrieme krémom. Roládu zvinieme, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme ju aspoň na hodinu do chladničky.

7. Pred podávaním dezert posypeme práškovým cukrom.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina