Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Sádlovky

Sádlovky

Počet porcií: cca 75 kusov
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 60 min

Ingrediencie:

 
  • 150 g výberovej hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g škvareného bravčového tuku
  • 30 g kakaa
  • 30 g citróna (na kôru)
  • 30 g mandlí (hranolčeky)

Na posypanie:

 
  • 50 g práškového cukru
  • vanilkový struk

Postup:

Príprava cesta:

1. Na dosku preosejeme hladkú múku, v strede urobíme jamku, do ktorej vložíme kúsky vláčneho škvareného tuku a pridáme preosiaty práškový cukor a kakao. Nakoniec na vrch nastrúhame kôru z umytého citróna.

2. Pripravené suroviny spracujeme na vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme valček.

3. Valček zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky. Cesto sa musí odležať, preto ho spracovávame najskôr na druhý deň.


Tvarovanie a pečenie:

1. Cesto spracovávame postupne, aby sa zbytočne nezahrievalo na pracovnej doske.

2. Každú časť cesta vytvarujeme do valčeka, ktorý si rozdelíme na malé, asi 20 g dieliky, z ktorých následne vytvarujeme guľky. Do každej guľky zapichneme hranolček mandle.

3. Guľky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 165 °C (klasickým suchým teplom s vypnutým teplovzduchom), pokým guľky nie sú na spodnej strane upečené.


Podávanie:

1. Cukrovinky posypeme práškovým cukrom a prípadne aj prázdnymi vanilkovými strukmi, ktoré nám zostali z prípravy iného cesta.

2. Hotové sádlovky môžeme uchovať v uzavretej škatuľke (v jednej vrstve) 2 týždne.


Poznámka: Ďalšie recepty nájdete v knihe Kulinárska inšpirácia, ktorej autorom je šéfkuchár MAKRO Petr Stádník. Kuchárka je v predaji exkluzívne na pobočkách MAKRO.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ovocie

Ovocie