Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Pekanový páj

Pekanový páj

Počet porcií: 8-12
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 80 min

Ingrediencie:

Na cesto:

 
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 100 g tuku
  • ½ kávovej lyžičky soli
  • 450 ml studenej vody

Na náplň:

 
  • 500 g pekanových orechov
  • 400 g trstinového cukru
  • 300 ml svetlého kukuričného sirupu
  • 100 g rozpusteného masla
  • 5 veľkých vajec
  • ¼ kávovej lyžičky soli
  • 1 vanilkový struk

Postup:

1. Múku zmiešame so soľou, pridáme maslo a tuk a potom po lyžiciach prilievame vychladenú vodu. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré potom necháme odpočinúť v chladničke.

2. Maslo, sirup, hnedý cukor, soľ a dreň z vanilkového struku dôkladne premiešame v mise.

3. Rozšľaháme jedno vajce a vmiešame ho k sladkej zmesi. Rovnakým spôsobom postupujeme aj s ostatnými vajcami.

4. Odpočinuté cesto rozvaľkáme, vložíme do koláčovej formy, odkrojíme presahujúce okraje a predpečieme zhruba 5 minút v rúre predhriatej na 170 °C.

5. Korpus vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a vlejeme naň pripravenú náplň. Rovnomerne ju rozotrieme a pokryjeme pekanovými orechmi.

6. Pečieme približne 20 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Následne formu prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 20 – 30 minút.

7. Koláč necháme úplne vychladnúť, opatrne ho nakrájame a podávame s nesladenou šľahačkou alebo kopčekom vanilkovej zmrzliny.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ovocie

Ovocie