Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Ovocný sabayon

Ovocný sabayon

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 15 min

Ingrediencie:

 
  • ovocie podľa chuti – napríklad jahody, ostružiny, čučoriedky, maliny
  • vaječný žĺtok
  • biely cukor
  • práškový cukor
  • smotana
  • šampanské alebo perlivé víno
  • flambovacia pištoľ

Postup:

1. Umyjeme ovocie. V prípade potreby ho rozkrájame na menšie kúsky.

2. Kovovú misu dáme na stredne ohriatu platničku, pridáme vaječné žĺtky a cukor a všetko vyšľaháme. Zmes sa nesmie ohriať na viac než 75 stupňov, inak vajíčka zhustnú.

3. Vmiešame trošku šampanského. Na tanieriky medzitým ozdobne naaranžujeme ovocie.

4. Potom do vaječnej zmesi opatrne vmiešame šľahačku a dezert dáme na tanier.

5. Dezert posypeme práškovým cukrom, ktorý pomocou flambovacej pištole necháme skaramelizovať.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvé ovoce

Ovocie