Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Orechové osie hniezda

Osie hniezda

Počet porcií: 25
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 2 hod.

Ingrediencie:

Cesto:

 
  • 210 g mletých vlašských orechov z aktuálnej úrody
  • 210 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 1 čajová lyžička škorice
  • precedená šťava z ½ citróna

Krém:

 
  • 1 žĺtok
  • 100 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • rum podľa potreby

Príprava:

1. Z uvedených surovín vypracujeme tuhé cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a v chlade necháme uležať do druhého dňa.

2. Krém pripravujeme v deň, keď budeme hniezda plniť – všetky suroviny by mali mať približne rovnakú teplotu.

3. Žĺtok šľaháme nad parou a postupne pridávame práškový cukor, až sa rozpustí.

4. Potom hmotu mierne schladíme.

5. Zmäknuté maslo utrieme a po častiach doň zapracujeme žĺtkový krém.

6. Nakoniec prilievame rum, až dosiahneme polotekutú konzistenciu.

7. Náplň vychladíme do polotuha.

8. Kúsky cesta vtláčame do formičky vysypanej práškovým cukrom a prehĺbeninu naplníme krémom.

9. Na záver zakryjeme dno piškótou alebo lineckým kolieskom.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ovocie

Ovocie