Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Jahodové tortičky

Jahodové tortičky

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★★☆
Čas prípravy: 130 min

Ingrediencie:

 
  • Jahody
  • 9 vajec
  • 200 g múky
  • 290 g cukru
  • mlieko
  • maslo
  • vanilkový struk
  • pomarančový likér
  • trstinový cukor
  • olej

Postup:

1. Najprv oddelíme zo siedmich vajec žĺtok od bielka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame 165 g cukru.

2. Vaječné žĺtky zmiešame s olejom. Vaječný sneh opatrne zapracujeme do rozmiešaných žĺtkov. Pomaly pridáme 165 g múky.

3. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 200 °C asi sedem minút, pokým nebude mať zlatisto hnedú farbu.

4. Krém pripravíme tak, že mlieko a vanilkový struk zahrejeme na bod varu. V inej mise ušľaháme dve vajíčka a 125 g cukru. Pomaly budeme pridávať trochu teplého mlieka a 35 g múky.

5. Zmes primiešame k zvyšku mlieka a necháme pri miernej teplote variť, pokým nezhustne. Zmes nalejeme do misy, zakryjeme kuchynskou fóliou a necháme vychladnúť.

6. Na prípravu sirupu zmiešame vodu a trstinový cukor a varíme ich, pokým sa cukor úplne nerozpustí. Súčasne môžeme nakrájať jahody na plátky alebo na srdiečka.

7. Vezmeme upečené cesto, odstránime papier na pečenie a vykrájame kolieska, použijeme na to kovovú vykrajovačku alebo pohárik.

8. Papier na pečenie položíme na plech a položíme naň tortové formičky. Na dno formičky položíme upečené cesto. Dookola pokladieme plátky jahôd.

9. Do krému pridáme maslo a pomarančový likér. Naplníme ho do zdobiaceho vrecka a krémom zakryjeme cesto. Navrch pokladieme ďalšie jahodové plátky, pridáme krém a priklopíme ďalším kolieskom z cesta. Potrieme ho cukrovým sirupom a tortovú formičku až po vrch naplníme krémom.

10. Dezert vyberieme z tortovej formičky a dozdobíme podľa chuti, napríklad marcipánom.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvé ovoce

Ovocie