Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Jablkové kapsy

Jablkové kapsy

Počet porcií: 4
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  • 1 veľké červené jablko
  • 100 ml mlieka
  • 250 g marcipánu
  • 100 g hrozienok namočených v rume
  • 75 g sekaných mandlí
  • 75 g cukru
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 4 cl Amaretta
  • 1 vanilkový struk
  • 1 vajcia

Postup:

1. Do hrubostenného hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a dreň z vanilkového struku a privedieme do varu.

2. Po malých častiach a za stáleho miešania postupne pridávame marcipán a prilievame Amaretto. Nakoniec vmiešame hrozienka naložené v rume.

3. Umyté jablko rozkrojíme na štyri diely a odstránime jadrovník. Na panvici zľahka opražíme mandle.

4. Lístkové cesto rozvaľkáme na dva pláty. Jeden pomyselne rozdelíme na štyri časti, uprostred každej z nich nakladieme polievkovou lyžicou marcipánovú zmes a položíme na ňu štvrtinu jablka.

5. Okolie potrieme rozšľahaným bielkom. Všetko prekryjeme druhým plátom lístkového cesta a prstami ho dôkladne pritlačíme.

6. Nad každým jablkom vykrojíme ostrým nožom kríž a cesto opatrne odkryjeme, aby počas pečenia mohla unikať vlhkosť.

7. Vrchnú časť cesta potrieme zvyšným vajcom a posypeme praženými mandľami.

8. Ostrôžkou rozdelíme cesto na štyri diely a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Pečieme dozlatista približne 15 – 20 minút.


Jablkové kapsy - krok 1
Jablkové kapsy - krok 2
Jablkové kapsy - krok 3
Jablkové kapsy - krok 4
Do hrubostenného hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a dreň z vanilkového struku a privedieme do varu.

Po malých častiach a za stáleho miešania postupne pridávame marcipán a prilievame Amaretto.
Nakoniec vmiešame hrozienka naložené v rume.
Umyté jablko rozkrojíme na štyri diely a odstránime jadrovník. Na panvici zľahka opražíme mandle.
Jablkové kapsy - krok 5
Jablkové kapsy - krok 6
Jablkové kapsy - krok 7
Jablkové kapsy - krok 8
Nad každým jablkom vykrojíme ostrým nožom kríž a cesto opatrne odkryjeme, aby počas pečenia mohla unikať vlhkosť.

Na zmes a položíme štvrtinu jablka.
Okolie potrieme rozšľahaným bielkom.
Všetko prekryjeme druhým plátom lístkového cesta a prstami ho dôkladne pritlačíme.
Jablkové kapsy - krok 9
Jablkové kapsy - krok 10
Jablkové kapsy - krok 11
Jablkové kapsy - krok 12
Nad každým jablkom vykrojíme ostrým nožom kríž a cesto opatrne odkryjeme, aby počas pečenia mohla unikať vlhkosť.
Vrchnú časť cesta potrieme zvyšným vajcom a posypeme praženými mandľami.
Ostrôžkou rozdelíme cesto na štyri diely a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C.
Pečieme dozlatista približne 15 – 20 minút.

Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvé ovoce

Ovocie