Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Flambované broskyne na grile

Flambované broskyne na grile

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★☆☆☆
Čas prípravy: 20 min

Ingrediencie:

 
  • 6 broskýň
  • 100 g trstinového cukru
  • 6 cl likéru Grand Marnier
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • 2 vetvičky rozmarínu

Postup:

1. Broskyne rozkrojíme na polky a vyberieme kôstky.

2. Do misky nastrúhame kôru z celého citróna a vytlačíme šťavu z dužiny. Pridáme cukor, rozmarín a v pripravenej zmesi necháme broskyne aspoň 10 minút marinovať.

3. Potom ich položíme na hliníkový pekáčik (nie klasickú grilovaciu tácku s otvormi) a umiestime na gril, pokrm však môžeme pripraviť aj v panvici na sporáku.

4. Približne po ôsmych minútach zalejeme broskyne odmeranou porciou likéru (nikdy priamo z fľaše). Ihneď zapálime a flambujeme, pokým plameň nezhasne.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvé ovoce

Ovocie