Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Datľový puding s karamelovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou

Datľový puding s karamelovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou

Počet porcií: 10
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 1 hod. 30 min.

Ingrediencie:

 
  • 300 g čerstvých datlí
  • 100 g masla
  • 200 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 štipky mletej škorice
  • 2 štipky mletého klinčeka
  • 2 polievkové lyžice plnotučného jogurtu

Omáčka:

 
  • 130 g cukru
  • 130 g masla
  • 150 ml smotany na šľahanie

Príprava:


1. Datle namočíme na 30 minút do vody, potom ich scedíme a rozmixujeme na pyré.

2. Maslo vyšľaháme s cukrom do krému a pridáme vajcia, múku, kypriaci prášok a korenie.

3. Všetko premiešame a opatrne pridáme jogurt a datle.

4. Zmes vložíme do maslom vymastených foriem a pečieme pri 180 °C 35 minút.

5. Medzitým si pripravíme omáčku – cukor zľahka skaramelizujeme s maslom, zalejeme smotanou a varíme do hustej karamelovej omáčky.

6. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.


Recept podľa šéfkuchára Romana Dolejša.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvé ovocie

Ovocie