Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Crème brulée

Crème brulée

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 50 min

Ingrediencie:

 
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml šľahačky
  • 4 žĺtky
  • 1 vanilkový struk
  • 3-4 lyžice bieleho cukru
  • trstinový cukor

Ďalej budete potrebovať:

 
  • 6 zapekacích misiek na suflé
  • flambovaciu pištoľ

Postup:

1. Najprv privedieme do varu mlieko spoločne so smotanou.

2. Priečne rozkrojíme vanilkový struk, zoškrabneme dužinu a spoločne so zvyškom struku pridáme do hrnca. Vanilku necháme v mlieku so smotanou zhruba 10 minút v odstavenom hrnci, aby sa jej chuť dostala do zmesi.

3. Oddelíme si žĺtky a pridáme k nim biely cukor. Dôkladne vyšľaháme. Potom k žĺtkom pridáme ochutené mlieko so smotanou a zmes prelejeme cez jemné sito do misy.

4. Zapekacie misky položíme na grilovaciu mriežku a nalejeme do nich krém. Potom grilovaciu mriežku vložíme do rúry a pečieme pri 100 °C zhruba 40 minút (podľa veľkosti misiek).

5. Krátko pred tým, než budeme podávať, posypeme Crème brûlée cukrom. Náš tip: Použite jemný trstinový cukor, ktorý dezertu dodá zaujímavú chuť. Môžete použiť taktiež práškový alebo rafinovaný cukor.

6. Po vybratí z rúry cukor skaramelizujeme pomocou flambovacej pištole. Nakoniec môžeme Crème brûlée dozdobiť ovocím či ovocným pyré.



Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Čerstvé ovocie

Ovocie