Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Čokoládové fondanty s mangom

Čokoládové fondanty s mangom

Počet porcií: 6
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: 50 min

Ingrediencie:

 
  • 150 g kvalitnej tmavej čokolády
  • 150 g masla
  • 5 vajec
  • 150 g krupicového cukru
  • dreň z 1 vanilkovej tobolky
  • 75 g múky
  • maslo a cukor na potretie

Šalát z manga:

 
  • 2 mangá
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 150 ml bieleho vína
  • 2 cl marakujového likéru
  • 1 vanilková tobolka
  • šťava a kôra z 1 limety

Postup:

1. Tmavú čokoládu nasekáme nožom nahrubo.

2. Vo vodnom kúpeli ju rozpustíme spolu s maslom nakrájaným na kúsky.

3. Z vajec, cukru a vanilkovej drene ušľaháme penu.

4. Rozpustenú čokoládu vmiešame do peny.

5. Do zmesi po častiach pridáme múku a dôkladne premiešame, aby vzniklo hladké tekuté cesto bez hrudiek.

6. Keramické misky vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Potom ich zhruba do dvoch tretín naplníme čokoládovým cestom a vložíme na niekoľko minút do mrazničky.

7. Misky postavíme na gril (pri príprave dezertu v rúre ju najprv rozpálime na 200 °C) a pečieme asi 12 minút.

8. Po upečení necháme fondanty 2 minúty odležať a potom ich vyberieme z foriem.

9. Mango ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Do panvice nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať.

10. Prilejeme biele víno aj marakujový likér a pridáme celú vanilkovú tobolku. Zmes necháme niekoľko minút prevariť.

11. Vsypeme nakrájané mango, krátko prevaríme a na záver ochutíme limetkovou šťavou a kôrou. Podávame spolu s horúcim fondantom.


Tipy zo sortimentu


Postup krok za krokom:

Čokoládové fondanty s mangom - krok 1

1. Tmavú čokoládu nasekáme nožom nahrubo.

Čokoládové fondanty s mangom - krok 2

2. Vo vodnom kúpeli ju rozpustíme spolu s maslom nakrájaným na kúsky.

Čokoládové fondanty s mangom - krok 3

3. Z vajec, cukru a vanilkovej drene ušľaháme penu.

Čokoládové fondanty s mangom - krok 4

4. Rozpustenú čokoládu vmiešame do peny.

Čokoládové fondanty s mangom - krok 5

5. Do zmesi po častiach pridáme múku a dôkladne premiešame, aby vzniklo hladké tekuté cesto bez hrudiek.

Čokoládové fondanty s mangom - krok 6

5. Keramické misky vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Potom ich zhruba do dvoch tretín naplníme čokoládovým cestom a vložíme na niekoľko minút do mrazničky.

Čokoládové fondanty s mangom - krok 7

7. Misky postavíme na gril (pri príprave  dezertu v rúre ju najprv rozpálime na 200 °C) a pečieme asi 12 minút.

Čokoládové fondanty s mangom - krok 8

8. Po upečení necháme fondanty 2 minúty odležať a potom ich vyberieme z foriem.

Čokoládové fondanty s mangom - krok 9

9. Mango ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Do panvice nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať.

Čokoládové fondanty s mangom - krok 10

10. Prilejeme biele víno aj marakujový likér a pridáme celú vanilkovú tobolku. Zmes necháme niekoľko minút prevariť.

Čokoládové fondanty s mangom - krok 11

11. Vsypeme nakrájané mango, krátko prevaríme a na záver ochutíme limetkovou šťavou a kôrou. Podávame spolu s horúcim fondantom.