Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Caesar šalát s Pancettou

Caesar šalát s pancettou

Počet porcií: 6
Obtiažnost:☆☆☆
Čas prípravy: 30 min

Ingrediencie:

Šalát:


  • 750 g šalát rímsky
  • 200 g ančovičky sterilizované
  • 200 g pancetta Tuttomagro
  • Horeca Select parmezán, Parmigiano
  • 150 g reggiano, 24 mes.
  • 250 g vajcia
  • 200 g pečivo biele – Super sandwich
Dresing
  • 200 g mlieko 1,5 %
  • 150 g Horeca Select majonéza
  • 30 g ančovičky
  • 40 g horčica dijonská, francúzska
  • Horeca Select parmezán, Parmigiano
  • 30 g reggiano, 24 mes.
  • 25 g cesnak čerstvý český
  • 1 g Horeca Select korenie čierne, celé
  • 2 g soľ kamenná
  • 5 g worchester

Cena za porciu: 1,18 €


Postup:

Príprava dresingu (cca 15 minút):

1.
Pripravíme si olúpaný cesnak a nastrúhaný parmezán.

2. Do vyššej nádoby nalejeme olivový olej, pridáme majonézu, worchesterovú omáčku, ančovičky, dijonskú horčicu, nastrúhaný parmezán a plátky cesnaku.

3. Všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie.

4. Hotový dresing dochutíme soľou a čerstvo namletým korením.


Príprava šalátu (cca 20 minút):

1.
Rímsky šalát rozoberieme na listy, zrežeme konce stopiek a každý starostlivo umyjeme.

2.
Taliansku slaninu nakrájame na tenké plátky, ktoré položíme na papier na pečenie a v rúre upečieme pri 175 °C dochrumkava.

3.
Parmezán nakrájame na hoblinky. Biele pečivo nakrájame na kocky, vložíme do pekáča s papierom na pečenie a v rúre pečieme na 160 °C dozlatista.

4.
Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme.

Servírovanie:

1.
Pri servírovaní opatrne premiešame v miske listy šalátu s dresingom a až potom ich naaranžujeme na tanier.

2.
Jednotlivé listy prekladáme hoblinami parmezánu, plátkami upečenej slaniny, ančovičkami a na výrezy nakrájaným vajcom.

3.
Naservírovaný šalát posypeme krutónmi z bieleho pečiva.



TIPY ŠÉFKUCHÁRA:
1. Pri príprave môžeme použiť aj časť oleja z naložených ančovičiek. Časť ančovičiek môžeme jemne nakrájať a vložiť do hotového dresingu.
2. Dresing musí byť chuťovo výrazný, lebo s ním ochucujeme všetky súčasti šalátu.
3. Tento šalát je veľmi obľúbený, môžeme ho podávať aj v kombinácii s grilovaným mäsom. Atraktívny je aj ako predjedlo.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina