Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Špargľový krém s údeným úhorom

ŠPARGĽOVÝ KRÉM S ÚDENÝM ÚHOROM

Počet porcií: 10
Obtiažnost:☆☆
Čas prípravy: 50 min

Ingrediencie

Polievka:

    
  • 1000 g Špargľa biela, čerstvá
  • 1000 g Špargľa zelená, čerstvá
  • 120 g Šalotka
  • 100 g Maslo 82%
  • 700 g Zeleninový vývar, vlastná výroba
  • 300 g Horeca Select Zemiaky, varný typ B
  • 70 g Víno biele, suché
  • 10 g Soľ kamenná
  • 200 g Smotana na varenie 12 %

Vložka do polievky, podklad:

   
  • 200 g Maslo 82%
  • 500 g Špargľa biela, čerstvá
  • 1000 g Špargľa zelená, čerstvá
  • 20 g Šalotka
  • 100 g Úhor údený 
  • 10 g Horeca Select Pažítka čerstvá

Ozdoba:

   
  • 250 g Úhor údený
  • 30 g  Olivový olej extra panenský

  • 8 g Rybí glass, vlastná výroba
  • 10 g Žerucha čerstvá

Cena za jednu porciu: 4,09 €









Postup:

Príprava úhora (asi 5 minút):

1. Kožu údeného úhora za žiabrami zľahka narežeme nožom a rukou potom kožu jednoducho stiahneme. 

2. Potom odrežeme od hlavy k chvostu po chrbtici z oboch strán fi lety úhora. 

3. Tie dočistíme od kostí. Potom ich nakrájame na požadované porcie 2 × 3 cm.

4. Všetky odrezky mäsa nakrájame na kocky a použijeme na podklad do polievky ako vložku.

5. Kožu, chrbticu a hlavy použijeme na prípravu glass-glass.


Príprava polievky (asi 30 minút): 

1. V kastróle si na masle oresujeme očistenú a na drobno nakrájanú šalotku do sklovita.

2. Pridáme olúpanú na plátky nakrájanú špargľu a zemiaky a znovu zľahka orestujeme.

3. Základ polievky zastrekneme bielym vínom, zalejeme vývarom a zľahka osolíme.

4. Základ polievky varíme, kým nám zemiaky a špargľa nezmäknú.

5. Po zmäknutí zemiakov a špargle základ polievky rozmixujeme.

6. Potom doň pridáme smotanu a krátko povaríme.

7. Ľahko dochutíme soľou.


Príprava podkladu na úhora v polievke (asi 10 minút):

1. V panvici na masle orestujeme nadrobno nakrájanú očistenú šalotku.

2. Potom ju preložíme do misky a pridáme na malé kocky nakrájanú blašírovanú špargľu a drobné kúsky údeného úhora, pažítku a všetko dôkladne premiešame.


Servírovanie:

1. Do stredu nahriateho taniera najprv umiestnime cez tvorítko podklad zo špargle a úhora, na ktorý položíme pripravenú porciu ryby vcelku.

2. Následne po obvode dna taniera vytvoríme kvapky olivového oleja, do stredu ktorých umiestnime kvapky rybieho glass-glass.

3. Dozdobíme bylinkami.

4. Takto pripravený tanier servírujeme hosťovi a čašník všetko pred zrakmi hosťa pomaly zalieva ľahko napeneným špargľovým krémom.



Tip šéfkuchára: 

Pri servírovaní teplý špargľový krém napeníme tyčovým mixérom. Polievka je tak viac nadýchaná.





Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Zelenina

Zelenina